Március - Kikelet hava - Tavaszi napéjegyenlőség

2018.03.23 18:00

Kikelet hava - Tavaszi napéjegyenlőség természetünnepe

 

Kikelet hava

Március hónap régi elnevezése a kikelet hava. A név is jelzi, hogy ez az a hónap, amikor megérkezik a tavasz, melegedik az időjárás, kisüt a nap. Kikeletkor csiripelnek a madarak, zöldül a természet, elindulunk a télből a nyárba. Mit jelent ez az emberek életére vetítve? Egy új, lehetőségekkel teli életszakasz, egy új ciklus kezdetét. Ha van tervünk a 2018-as évre, akkor azt érdemes most megfogalmazni, mert a természet ereje hozzáadódik a saját teremtőerőnkhöz és segít a megvalósításban.

 

Tavaszi napéjegyenlőség

A tavaszi napéjegyenlőség azt jelenti, hogy ilyenkor a nappalok és éjszakák hossza megegyezik. A téli napfordulónál (decemberben) megszülető fény most átveszi az irányítást és a hatalmat a sötétség felett és egészen a nyári napfordulóig nő a világosság, és csökken a sötétség. 2018-ban a tavaszi napéjegyenlőség március 20-án, kedden, 17 óra 15 perckor lesz. A természetünnepünket 23-án, pénteken, tartjuk a Szitakötő Családi Birtokon (Véménd, Zártkert 1610.).

 

Márciusi természetünnep

A tavaszi napéjegyenlőséget egy szokatlanul aktív szertartással ünnepeljük: mindenki készüljön kényelmes ruházattal és futócipővel! A szertartás része egy kis bemelegítő kocogás, majd meggyújtjuk a tüzet, és tovább kocogunk. Mindenki a saját tempójában, addig, amíg jónak érzi. Mindenki hozzon magával egy pokrócot és/vagy polifoamot, amire le tud ülni, amikor elfáradt – ott, ahol éppen megáll a kocogásban.

 

A lényeg, hogy az energiáink valódi mozgósítása közben különböző céljaink megteremtését indítjuk el a szent tűznél. Több célért többet kell futni. :) A szertartást vidámságban, sok nevetéssel egybekötve készülünk megtartani.

 

Szeretettel várunk minden érdeklődőt a véméndi Szitakötő Családi Birtokon március 23-án, pénteken 18 órára, hogy együtt ünnepeljük a tavaszi napéjegyenlőséget és együttes erővel mozgósítsuk az energiánkat a céljaink elérése érdekében!

 

A programra előzetes jelentkezés szükséges a +3670 3701359 telefonszámon vagy a szitakotoklub@gmail.com emailcímen.

Aki nem szeretne a szertartás után hazavezetni, annak a véméndi Szitakötő Vendégházban kínálunk szállást. Erről részletek telefonon.