Október - Magvető hava

2017.10.27 18:00

MAGVETŐ HAVA

 
Október régies elnevezése: Magvető hava. Ha kíváncsi vagy, miért fontos az októberi természetünnep, a hónappal kapcsolatos írásunkat ide kattintva érheted el.
 

A tűz a teremtőerő, tetterő szimbóluma, így az októberi természetünnep-szeren a szokásosnál nagyobb tüzet rakunk, teremtőerőnk megsokszorosítása érdekében. A tűznek felajánlunk bizonyos növényeket, és megszenteljük az ételeinket, italainkat. A szertartás végén minden résztvevő hazavihet egy kis darabot a szentelt tűz maradékából. Ez áldást és védelmet nyújt majd neki és az egész házának a „sötétség idején”, a fény megszületéséig, vagyis a decemberi napfordulóig.

 

Ha szeretnéd velünk együtt ünnepelni Magvető havának „tüzes” természetünnepét, gyere el október 27-én, pénteken a Szitakötő Családi Birtokra! A szertartáshoz szükséges ételekkel, italokkal és a feláldozandó növényekkel várunk szeretettel!

 

Aki szeretne a szertartás után Véménden maradni, annak a Szitakötő Vendégház kettő- és négyszemélyes szobáiban tudunk szállást biztosítani reggelivel. Részletek telefonon.

 

Időpont: 2017. október 27. (péntek) 18 óra

(Érkezés 17:30-tól)

Helyszín: Véménd, Zártkert 1610., Szitakötő Családi Birtok 

(Mohácstól és Pécsváradtól kb. 20 km, Bajától és Szekszárdtól kb. 35 km, Pécstől kb. 40 km)

 

Jelentkezés és információ: +3670 3701359