Bernád Ilona: Természetes szülés-születés

2018.05.05 10:00

 

Május 5-én (szombaton) Bernád Ilona 

"Természetes szülés-születés" címmel 

egész napos tanfolyamot tart 

a véméndi Szitakötő Családi Birtokon!

 

A tanfolyam témája a gyermekáldás, az életadás, a női őserő, az ösztönök, az anyaság, a szülőség, a természetes szülés. Szó lesz többek között a népi bábaságról, a támasztóasszonyokról, dúlákról, a meddőségről, az elakadt és nehéz szülésekről és sürgősségekről is. Továbbá megtudhatjuk, hogy a magyar népi hagyomány szerint hogyan fogadjunk egy újszülöttet a családba, és hogy hogyan tartja össze a természetes szülés-születés a családot. Megismerhetjük az újjászületés szertartást, aminek a segítségével kijavíthatjuk a születési és szülési rendellenességeket, és gyógyíthatjuk a súlyos betegségeket.

 

Bernád Ilona magyar népi gyógyász, bába és szakíró. 20 év kutatómunkájának során számos ősbábával, szülésznővel és édesanyával készített interjút, köztük sok otthonszületővel és otthonszülővel. Több könyv szerzője, köztük az „Isteni folyamat: Gyermekáldás, bábaság a magyar néphagyományban” című könyvnek is. Országszerte tart előadásokat és tanfolyamokat. A véméndi tanfolyamon elérhetőek lesznek a könyvei és az általa készített tinktúrák is.

 

Az egész napos képzés díja 13.000 Ft adomány. Jelentkezni 7.000 Ft foglalóval lehetséges. A tanfolyamon résztvevők létszáma korlátozott!

 

Helyszín: 7726 Véménd, Zártkert 1610., Szitakötő Családi Birtok

További információk: +3670 370 1359-es számon és a szitakotoklub@gmail.com emailcímen.

Friss információk és érdekességek az esemény Facebook oldalán.